Местният парламент ще гласува  финансовата рамка на Община Пловдив за

...
Местният парламент ще гласува  финансовата рамка на Община Пловдив за
Коментари Харесай

Гласуват 252 млн. лева за инфраструктурни обекти в Пловдив, за заплати сумата е 211 млн.

Местният парламент ще гласува  финансовата рамка на Община Пловдив за 2023 година, която е в размер на 631 млн. лв.. За първи път общините ще одобряват краткотрайни бюджети, защото няма настоящ държавен подобен. По закон първо Народното събрание би трябвало да утвърди републиканския бюджет, само че поради политическата рецесия, подобен не бе признат в 48-ото Народно заседание.
Прочетете още
Временната мярка ще разреши на общините да вършат финансови разноски, както и да подписват нови контракти за услуги. Финансовата рамка е със мощно повишени доходи, като даже избрани стойности са по-високи от 2022 година, когато имаше голям недостиг по перата.

Планираните локални доходи са 329 млн. лв., а за делегираните от страната действия са 302 млн. лв..

Най-голямото перо в разходната част е за заплати – 211 млн. лв. плюс 24 млн. лв.. В това число влиза освен администрацията, само че и всички образователни заведения, обществени и здравни услуги на територията на Община Пловдив. Издръжката е още 141 млн. лв..

Капиталовата стратегия за 2023 година е 252 млн. лв. - 93 млн. лв. са европейски планове, които се извършват. 71 млн. лв. са от лични доходи и целево финансиране, а още 25 млн. лв. от неизплатени действия от 2022 година. 56 млн. лв. са от заемите, а 10 млн. лв. държавна дотация. Реално в бюджетната рамка са заложени 159 млн. лв. от лични доходи.

Проектите, които ще се извършват, вижте в линка:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР